Ha csoportos, akkor cirkusz!

Különleges csoport ez a pénteki: nagycsoport kicsit másképp: kicsikkel és nagyobbakkal; sok mókával és nevetéssel; kutatással és kalanddal!

Vendég érkezett hozzánk már korán, méghozzá Leo és CinCin – csak semmi pánik, barátságosak!- , akik elhívtak bennünket a varázslatos cirkuszukba. Csak egy pillanat és máris a sátor bejáratánál toporzékoltunk, hogy legalább egy kis szeletét láthassuk az előadásnak, s így is lett. Egy videó segítségével sok érdekességet láttunk és ismertünk meg, a gyerekek pedig lelkesen mesélték korábbi tapasztalataikat, ismereteiket a bátor tűzkarikán átugró oroszlánról, az ügyes artistáról, a rengeteg kuglit dobáló zsonglőrről és az örök vidám bo-hó-cunk-ról…de várjunk csak, hiszen ez a bohóc sír!

DSC02688
Leo és CinCin kíváncsiskodnak: Kik ezek a gyerekek? És szeretik a cirkuszt? Nanááá!

Hogy történt, hogy nem, a mi bohócunk bizony szívszaggatóan kesergett a függöny mögött. A gyerekek gyorsan utána is jártak, mi történhetett. A bohócunk bizony elvesztette az összes ruháját, az előadás hamarosan kezdődik, ő pedig csak áll egy szál alsónadrágban és keservesen zokog.
Kis vigasztalást követően a gyerekek elhatározták, hogy segítenek ennek a bohócnak és megkeresik a ruháit. Cserébe a bohóc piros orrot varázsolt minden kicsinek és nagynak! No, indulhat a keresés!
DSC02739

Találtunk is egy hatalmas faládát…volt abban minden: pamut póló, gombos vászonnadrág,  tízgombos- sokzsebes rövidnadrág, kötött egyujjas kesztyű, jó vastag vízlepergető overál…és nicsak a láda alján megtaláltuk a bohóc hosszú, csíkos, színpompás lábtyűjét. Örült is, de hát egy lábtyűvel csak nem mehet a színpadra!

DSC02731
Tyűűű, mennyi holmi!

Ellátogattak a gyerekek az erőemberhez, hátha nála felejtette a bohóc valamijét. Az erőember azonban munkára fogta a gyerekeket. Az egyik csoport két kockával dobott: kidobta, hogy mennyit és hogy mit kell felemelnie. Volt ott nehéz könyvrakás és könnyebb golyórengeteg. A másik csoport eközben számkártyákat húzott és a húzott számnak megfelelően gesztenyét vagy diót tett kosaraiba; a kosarak egy gyerek jobb és bal kezébe kerültek, s máris erős kis mérlegekként billegtek.

Itt nem jártak szerencsével, így az akrobatához siettek és úgy megtetszett nekik, amit láttak, hogy ők is nyomban kipróbálták magukat. Hatalmas “nyuszit ugrottak”, különböző babzsákokkal egyensúlyoztak, spárgáztak, körbe meneteltek a dob ütemét figyelve. Annyira belefeledkeztek a mókába, hogy közben hallották: a porondon már hangol a bohóczenekar, a mi bohócunk meg még sehol.

DSC02720
Nekünk már a mérlegállás is megy!

Miközben gondolkodtak, hol lehetnek a ruhák, meghallgatták melyik bohóc milyen hangszeren remekel. Szerencsére a nagy kivetítőn mindent láttunk, a hangszerek hangjaival pedig megismerkedhettünk.

DSC02752
Varázslatos zenekar…
DSC02746
A hegedűszót hallottam. Meg is mutatom, melyik az.

 

 

 

 

 

 

 

A nagy fejtörésben kis bohócaink teljesen kimerültek, már nem jutottak el a zsonglőrhöz és a bűvészhez, de nagy örömükre végül a feledékeny, trehány bohócnak csak eszébe jutott hová tette a ruháit! A gyerekek segítettek a szépítkezésben és már indulhatott is a produkció!

DSC02742
Folyik a munka, szépül a bohóc!
DSC02758
Kész vagy bohóc, kezdődhet a show!

Kis bohóckák, decemberben újra találkozunk! 🙂