Itt a Farsang, áll a bál

“Mi a farsang? Karnevál!

Februári maszkabál!

Dobozokban kő csörög,

bő szoknyában lány pörög!”

(részlet: Tóth Anna: Farsang)

farsang jó

Tegnap a SOTE Klinikán előkerültek a maszkok, a csillogó szoknyák, mókás csápok, hiszen farsangi alkalomra voltak hivatalosak kicsik és nagyok!

A gyerekek csillogó szemekkel és tátott szájjal csodálták egymás szebbnél-szebb jelmezét. De nem csak a szemnek, hanem a fülnek is volt miben gyönyörködnie! Az idősebb korosztály számára Selmeczi Tibor készült egy rövid előadással, majd pedig hegedűn és csellón előadott csodás darabokat hallgathattunk két CI-s gyermeket nevelő szülőpártól. És nem maradtunk meglepetés nélkül sem!
A SOTE CI teamje közös éneklésre hívott bennünket, ahol gyerekdalokat énekeltünk.

A gyerekek és a felnőttek sok meglepetést nyertek a tombolán, csillámtetkókkal büszkélkedtek egymásnak, és két kör futás között finom falatokkal tömték meg a hasunkat. 🙂

A rendezvényre kollégáink is hivatalosak voltak és nagy örömmel láttuk, hogy évről-évre egyre több család és érintett felnőtt vesz részt ezeken a kötetlenebb alkalmakon is.

Nagyon hasznosak ezek a rendezvények, hiszen a családoknak alkalmuk nyílik kötetlenebbül beszélgetni orvosokkal, CI-t állító szakemberekkel. Emellett egymással is találkoznak, mely újra és újra nagy öröm számukra, hiszen megoszthatják egymással tapasztalataikat, kérdéseiket. És hát persze a gyerekeknek a legnagyobb élmény, hiszen minden ilyen  alkalom csupa móka és kacagás, ami mindig új izgalmakat és kapcsolatokat rejt.

Köszönjük a szervezést, a meghívást a SOTE Klinikának és a MACIE-nek!

A közös éneklésről videót a MACIE facebook oldalán találhatnak:  https://www.facebook.com/timea.kulcsar1/videos/vb.100002140888730/944057235675630/?type=2&theater

team