Kópé-nap

Bizony, nagy kópéságba fogtunk az idén!
Álmodtunk egy nagyot és elhatároztuk a tanév elején, hogy új hagyományt indítunk útjára, ez pedig nem lesz más, mint a Kópé-nap!

Hogy mi kell hozzá? Hát sok kis kópé, nagy kópék, ötletek, vidámság, gondolkodás, csapatmunka kicsiknek és nagyoknak, együtt tanulás, kreativitás.

névtelen2

Az utóbbi időben sokat gondolkodtunk azon, hogy a kisebb tanítványainknak milyen jó, hogy vannak csoportos foglalkozásaik; a legnagyobbak számára útnak indult a CineMaTe Filmklub, de mi lesz a kisikolásainkkal? Látva a korábban említett programjaink sikerét és megtapasztalva a tavalyi tanév végi kiránduláson azt, hogy milyen szuper csapatot alkotnak az alsósaink, úgy döntöttünk, nekivágunk!

Túl az első alkalmon azt mondhatjuk, megérte!
Olyan sok mindenről lehetne írni a Kópé-nappal kapcsolatban, kezdve a készüléstől, az izgatott várakozáson át, a megvalósítás napjáig. Azt gondolom rengeteget adott ez a nap a nekünk, a családoknak, de leginkább a főKópéknak, a gyerekeknek!

DSC_0050

A kissé esős, ködös szombati napon érkeztek a lelkes, bátor, olykor kissé álmatag, visszahúzódó, de kíváncsi gyermekarcok. Miután elváltunk a szülőktől indult is a közös kalandunk, de nem ám magától! A gyerekek egy különös hangot követve egy időgépbe csöppentek, ahol rövid elmélkedés után közösen fejtették meg titkos kirakók kapcsán, hogy hová is röppentünk. Az első közös utunk a pattintott kőbalták, a különleges ősállatok, a nyirkos barlangok, a leleményes vadászat és az ősi művészetek világába vezetett.

No, aztán nincs őskor, ősi kiegészítő nélkül! A kisebb és nagyobb kópék elsősorban életkor alapján csoportba rendeződtek, persze csak, ha rájöttek, hogy vajon a szerszámok, vagy éppen az ősállatok csoportjába is tartoznak. De a nagy csapaton belül a kisebb csapat, szinte mindegy is volt, hiszen ahogy az egyik csapat szóvivője felelt a kérdésre, hogy ti milyen csapat vagytok – miután a fegyveres, hadi képek megtalálták egymást-, “Mi hali csapat vagyunk, akiknek az a különlegessége, hogy hallókát viselnek”- érkezett a büszke válasz.

DSC_0093

Délelőttünk második felében az izgalmas vadászattal, trükkös csapdákkal, feladatmegosztással és csapatmunkával foglalkoztunk, persze csapatban! 🙂 Készültek a saját kis táblácskák, a közös plakátok és a csak úgy forogtak a kerekek odabent, miközben a közös feladatlap sorai egyre teltek.

CAM05695

És talán a nap fénypontja a záró tevékenység volt, ahol ki bogyót, ki krétát, fűszerpaprikát vagy éppen festéket ragadott és átadva magát a művészetnek csak alkotott és alkotott, együtt vagy egyedül, kifejezve magából azt, ami éppen benne lakozott. Így készültek el a Kópék különleges barlangrajzai.

És, hogy miért érte meg? 

  • a közös nevetésekért,

DSC_0121

  • az őszinte mosolyokért,

DSC_0044 DSC_0053

  • a figyelő szempárokért,

DSC_0040

DSC_0098

  • a közös munkáért,

CAM05692

DSC_0022

DSC_0097

  • az alkotásért,

DSC_0146 DSC_0130

DSC_0143

  • a kalandért, amiben mindenki más volt és mégis nagyon hasonló.

 

A Kópé csapatunk apraja és nagyja várja a folytatást!
Mi felkészültünk, jövőre folytatjuk kalandunk, építjük csapatunk! 🙂