Pedoaudiológia

A hallássérült gyermekek ellátásának egyik szerves része a megfelelő segédeszköz kiválasztása. Intézményünk ebben is segítséget ad a családoknak. Végigkísérjük az érintetteket a megfelelő segédeszköz kiválasztásának, cserélésének olykor-olykor kacskaringós útján, a korai fejlesztéstől egészen a középiskoláig.

A megfelelő segédeszköz -hallókészülék, cochleáris implantátum, BAHA stb. – a hallás-, beszéd-, nyelv fejlesztés egyik alapfeltétele. Ezek kiválasztásában munkatársaink szaktudásuk mellett gyakorlati életből vett tapasztalatok révén, tanácsokkal látják el a szülőket, gyermekeket. Felkészítjük a gyerekeket és családjukat a hallásmérésekre, és részt veszünk azokon. Az audiológus szakemberekkel együttműködve választjuk ki a gyermek szintjének legmegfelelőbb vizsgálati módszert, szükség esetén közreműködünk a mérésben. Megfigyeléseinkkel, tapasztalatainkkal támogatjuk a segédeszközöket állító szakemberek munkáját.

Hasznos tudnivalók

  • hallásvizsgálathoz nem kell beutaló (sem hallásmérésre, sem fül-orr-gégészeti vizsgálatra)
  • 9 éves korig 4 évente, ezt követően 6 évente – középfokú tanulmányok befejezéséig – van lehetőség hallókészülék cserére
  • érdemes élni a lehetőséggel, hogy több készüléket kipróbáljanak a végleges feliratás előtt

 

A felmerülő kérdésekkel bátran keressék fel munkatársainkat!