Események betöltése
Ez az esemény elmúlt.

Hurrá, péntek! Nincs is jobb mint egy fárasztó, dolgos hét után az asztal köré gyűlni és kézműveskedni. Ma egy olyan karácsonyfa készítést ajánlunk Nektek, amihez igazán nem kell sok minden.


A Kép forrása

Csupán:

  • színespapír (ha nincs otthon színezhettek vagy festhettek is, és használhatjátok azt) csíkokra vágva, vagy ahogyan én szeretem csak tépve
  • kartonlap
  • hurkapálcika vagy ha nincs wc papír guriga
  • ragasztó
  • olló

Ha ezek megvannak indulhat is a móka.

  1. A kartonlapból vágjatok egy háromszöget – lehet közben mondani hogy vágom, vágom, megnevezni a formáját, megbeszélni, hogy ez keményebb, vastagabb, mint a sima papír. Nagyobbakkal számoljátok meg a sarkokat, írjatok mondatot a cselekvésről (például: Kivágom a kartonpapírból a háromszöget.).
  2. Tépjétek vagy vágjátok csíkokra a színespapírt. Közben színesen beszéljétk meg, hogy mit csináltok. Tépem, tépem, hosszú csíkot tépek. Össze is lehet hasonlítani, melyik csík lett a leghosszabb, legrövidebb. Megszámlálni melyik színűből mennyi van.
  3. Ragasszátok rá a csíkokat a háromszögre. Szintén lehet mondani, amit csináltok, nagyobbakkal leírni. Ragasztót kenek a kartonra. Rányomom a papírcsíkot. Vagy csak nyomom, kenem.
  4. A hurkapálcikát nyomjátok bele vagy csak ragasszátok a háromszög hátuljára. Ha wc papír gurigát használtok, akkor az egyik végén tegyetek két bevágást, és abba állítsátok bele a háromszöget. Itt azt is meg lehet beszélni, hogy mennyire nehéz vagy könnyű megcsinálni, milyen a tapintása, alakja a használt anyagoknak.

És már el is készült a gyönyörű karácsonyfátok!

Használjatok vizuális segítséget ITT

Itt lépésről-lépésre követhetitek a folyamatot. A nagyobbakkal pedig már meg is lehet tervezni, mit hogyan csináltok akár szóban, akár írásban. Mennyi lehetőség!

Ti hová fogjátok kitenni a kis karácsonyfát? Mi az ablakba 🙂

 

Jó karácsonyi barkácsolást kívánunk!

Czikora Hanna